corner corner Susi sisällä

Medium

Susi sisällä
by Tiina Lymi | Literature & Fiction
Registered by wingerpaxwing on 2/21/2012
Average 3 star rating by BookCrossing Members 

status (set by Minnamaria): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

9 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingerpaxwing on Tuesday, February 21, 2012

This book has not been rated.

"Vesa on täydellinen aviomies. Hän antaa vaimolleen Tuulalle laskuvarjohypyn synttärilahjaksi, ostaa kukkia ja kalliita astioita, ei juo, ei lyö, puhuu ja pussaa. Hän on hyvä isä kahdelle lapselle, insinööri ja oikea luottojätkä. Mutta. Jossain välissä Vesa ehtii suutelemaan tuntematonta naista kadulla. Onko harha-askel ainoa vai onko niitä enemmän? Tiina Lymin samannimiseen näytelmään perustuva esikoisromaani on yllätyksellinen ja hulvaton parisuhdetarina pettämisestä ja petetyksi tulemisesta."


Kirppislöytö. Rekkaanpa tänne, kun on ollut toivelistallanikin. Vaikea kuvitella, että aihepiiristä saadaan aikaan "hulvaton" kirja. Lukupinoon. 


Journal Entry 2 by wingerpaxwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, February 25, 2012

This book has not been rated.

SISÄLTÄÄ JUONIPALJASTUKSIA...
Olen aina pitänyt Tiina Lymistä näyttelijänä. Lukiessani päässäni pyörivät häiritsevästi niin Lymin tähdittämät Juoksuhaudantie kuin Nousukausikin sekä remontointiohjelma, jossa Lymi oli hankkinut oman puutalovanhuksen. Luin usein Tuulan Tiinaksi ja kuvittelin hänet Lymiksi. Tuula paljastuikin ulkonäöltään Lymin peilikuvaksi, jonka käytös oli kuin Lymin esittämien hahmojen. Odotinkin jotain (Juoksuhaudantien?) lastenvaihtoepisodia Ikean parkkipaikalla. Sellaista ei tullut, vaikka Ikeakin pääsi tämän kirjan sotatantereeksi.

Kirja oli jotain tragikomiikaksi tarkoitetun ja mustalla huumorilla sekä tilannekomiikalla höystetyn farssin väliltä. Minua vaan ei naurattanut eikä huvittanut. Vaikka tilannekomiikasta ja mustasta huumorista pidänkin, en osannut olla huvittunut mm. siitä, että pienet lapset joutuivat seuraamaan vanhempiensa kaoottisiakin riitoja, kuten monessa kodissa ihan tosielämässäkin. Sellaiset mielestäni hauskat kohtaukset kärsivät sitten kohdallani tästä.

Tuula oli saanut viettää aika kolhutonta ja turvallista elämää: tämä oli Tuulalle kai ensimmäinen vakavampi kriisi. Kun Tuulan maailmassa tuttu muuttui tuntemattomaksi ja kaikelta todeksi luullulta romahti pohja, hänellä oli turvaverkosto ympärillään: vanhemmat, joiden luokse saattoi kriisin iskiessä lapsineen lähteä sekä luottoystävä, joka kuunteli, ulkoilutti vaikka väkisin Tuulaa ja huolehti perheen sopeutuvaisista lapsista. Tuula löysi itsekin kirjoittamisesta rakentavamman keinon purkaa vihaansa ja pettymystään. Näistä pidin kirjassa.

Luulin kirjaan tarttuessani, että kyse on Vesan ensimmäisestä ja ainoasta hairahduksesta, jonkinlaisesta suhteesta. Odotin kirjan olevan jotenkin analyyttisempi: pahimman shokkivaiheen jälkeen olisi ollut enemmän keskustelua pettämisen syistä ja suhteen uudistumismahdollisuuksista. Lymi on jossain lehtihaastattelussa todennut, että kaikki pettävät. Jos hän kerran on tätä mieltä, niin miksi Vesan piti olla heti niin äärimmäinen asiassaan? Siksikö, että olisi ollut liian tavallista kirjoittaa yhdestä syrjähypystä tai suhteesta? Eikö yksi hairahdus naurattaisi ketään? Loppu oli nyt liian selvä, kun Vesa oli ihan totaalisen hukassa susi sisällään.

Lymi osaa kirjoittaa todella sujuvaa ja hienoa kieltä elävästi ja hengästyttävästi sekä vaikuttaa tuntevan pettyneen ihmisen maailmaa. Aion ilman muuta lukea Lymin kirjoja lisää, sillä olin vain liian tosikko tälle kirjalle, joka oli muutenkin mielestäni enemmän näytelmä.

Kirjanmerkkinä käytin miumaumoulta saamaani kirjanmerkkiä. Se jotenkin sopi kirjan aiheeseen ja palokärjen tuima tuijotus huvitti minua, kun kirja ei sitä tehnyt. Jo toinen porilainen merkki, joka toimi näin!
 


Journal Entry 3 by wingerpaxwing at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases on Friday, March 02, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (3/3/2012 UTC) at wishlistRABCK, fellow bookcrosser -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Luin niin vähän aikaa sitten todella hienosti kirjoitetun Kuvittele itsellesi mies -kirjan, jossa samaa aihepiiriä oli käsitelty mielestäni paljon onnistuneemmin. Ehkä siksi tyrmäsin niin tämän kirjan. Toivottavasti kirja viihdyttää seuraavaa lukijaa! :) 


Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, March 03, 2012

This book has not been rated.

Erpax ei antanut kovin mairittelevia lausuntoja kirjasta, mutta silti tämä toivekirja on enemmän kuin mieleinen - kiitos! Minäkin olen pitänyt Lymistä näyttelijänä, mistä syystä hänen kirjansakin kiinnostavat.
Kirjassa on upea laputus ja hieno, kiinteä kirjanmerkki, WAU!
Oli ihana lauantaipäivä porilaisten ja tamperelaisten yhteisessä BC-tapaamisessa, joten kiitos miittiseurasta myös. 


Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, March 11, 2012

This book has not been rated.

Tämä oli sopivan ohut kirja tämän viikonlopun lukemistoon, joten nappasin luettavaksi ohi vanhempien TBR-kirjojen. Lymin kirja oli pienoinen pettymys, olisin jotenkin halunnut tykätä siitä enemmän. Lukiessa minulle tuli tunne, kuin katselisin kevyehköä kotimaista tv-sarjaa - viihdyttävää ja helppoa tekstiä kyllä, mutta jotenkin ohutta ja pinnallista. Enemmän syvyyttä ja pohdintaa tämä aihepiiri olisi minusta kaivannut. Olen erpaxin kanssa samaa mieltä, että se, mikä oli kai huumoriksi tarkoitettu, ei oikein tässä kirjassa toiminut.

Ei tämä kuitenkaan niin huono ollut, etten lukisi Lymin kirjoja lisää, luen toki. Eikä niin huono, etten laittaisi maailmalle jatkamaan matkaansa - löytyy näköjään Niksun toivelistalta! 


Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at by Post, RABCK -- Controlled Releases on Sunday, March 11, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (3/12/2012 UTC) at by Post, RABCK -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Aurinkoista kevättä ja lukuiloa Niksulle :)

KTMC 2012 #32 


Journal Entry 7 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, March 13, 2012

This book has not been rated.

Oi, ihana wishlist-räpäkki! Suurkiitokset lukutuoli täydellisestä yllätyksestä!
Tosiaan, erpaxin laputus kirjanmerkkeineen on hieno. 


Journal Entry 8 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, March 16, 2012

This book has not been rated.

Olihan tässä puolensa. Olen kuullut kirjasta aika paljon huonoa, joten ehkä kun ei mitään sen kummempaa odota, saakin yllättäen jotain. Minua vaivaa keväisin lukuähky, niin tänäkin vuonna. Maaliskuussa en ole lukenut kuin sarjakuvia mutta tästä sain ensimmäisen kokonaan luetun kirjan pitkästä aikaa. Siitä olen iloinen ja siihen tarkoitukseen kirja passasi loistavasti. Huonoista puolista voi mainita päähenkilöt, jotka kaikki ovat aika hölmöjä sekä paikoin juonikin tuntui epäuskottavalta. Toisaalta ajattelin Tiina Lymiä ja teatteria, niin se ehkä selittää jotain. Tragikomiikkaa tämä kai oli.

Kiitos lukutuolille toiveeni täyttämisestä. Laitan kirjan kontrolloidusti kiertoon sopivan tilaisuuden tullen. 


Journal Entry 9 by wingNiksuwing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, March 28, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (3/28/2012 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Slaniakselle Hep-viestiketjusta. Lukuiloa!

Read and Release at BookCrossing.com...
 


Journal Entry 10 by Slanias at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, April 01, 2012

This book has not been rated.

Kirja saapui perille, odotan innolla, että pääsen lukemaan sen. 


Journal Entry 11 by Slanias at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Wednesday, April 25, 2012

5 out of 10

Hiukan pettymys tämä oli. Nyt kun kirjan on lukenut, jäljelle ei jää oikein minkäänlaista uutuudentunnetta. Näitä samoja tarinoita on tullut koettua aikaisemminkin. Kotimaisella elokuvasaralla inhoan näitä parisuhdepettämissoppia, joten ei se kirjana ole yhtään parempi. Kirja on kuitenkin todella lyhykäinen ja helppolukuinen, joten sen luki nopeasti loppuun toivoen edes jotain tapahtuvan. Muutamassa kohdassa tuli kyllä naurettua, joten jos jostain voi Lymiä kehua, niin hyvästä huumorista - toivottavasti kirjoittaa jotain tulevaisuudessa paremmasta aiheesta. 


Journal Entry 12 by Slanias at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland on Sunday, June 03, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (6/3/2012 UTC) at Hämeenlinna, Kanta-Häme / Egentliga Tavastland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Heppauksena eteenpäin Tyrnimarjalle! 


Journal Entry 13 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, June 11, 2012

This book has not been rated.

Kirja saapui, kiitokset!! 


Journal Entry 14 by wingTyrnimarjawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, August 24, 2012

2 out of 10

Sain luettua loppuun mutta en tykännyt. Näyttämöllä tämä on voinut toimiakin, en tiedä kun en ole nähnyt näytelmää enkä muistaakseni edes arvosteluja.
Lymi kirjoittaa kyllä sinällään hyvin ja sujuvasti, mutta teksti on liian yliampuvaa makuuni. Kirjan henkilöistä kukaan ei herättänyt sympatioitani, kaikkein vähiten meuhkaava Tuula.
Parasta tässä nimenomaisessa kirjassa on erpaxin kivat laputukset ja helmikirjanmerkki:)
Vapautan kirjan lähiaikoina.
 


Journal Entry 15 by wingTyrnimarjawing at Sokoksen kahvila, PKS-miitti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 11, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (9/11/2012 UTC) at Sokoksen kahvila, PKS-miitti in Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja vapautuu 11.9 joko pääkaupunkiseudun miitissä tai Kampin hyllyyn. 


Journal Entry 16 by toukokuu at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, September 11, 2012

This book has not been rated.

Hypistelin helmikirjanmerkkiä ja päätin antaa kirjalle mahdollisuuden tulla luetuksi. Ekan luvun perusteella vaikuttaa sopivalta vaihtelulta lukuruokavaliooni. 


Journal Entry 17 by toukokuu at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Thursday, May 16, 2013

This book has not been rated.

Mix-haastetta varten päätin lukaista tämän kirjan, kun nimestä löytyy eläimen nimi. Aika samoin tunnelmiin jäin, kun muutkin tätä kirjaa lukeneet näyttävät jääneen. Kirjan ulkoasu on hieno ja se tässä jo mainittu helmikirjanmerkki ja kyllähän kirja imaisi mukaansa niin, että se tuli lukaistua aika vauhdikkaasti. Jännästi kirja tuntui aluksi olevan Vesan puolella, näyttävän hänen näkökulmansa asiaan niin, että häntä kävi aivan sääliksi ja sitten näkökulma siirtyi Tuulaan ja hänen selviytymiseensä kriisistä. Ja lapsia tosiaan kävi sääliksi. 


Journal Entry 18 by toukokuu at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 25, 2013

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (5/25/2013 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Maailma kylässä -tapaamisessa kirja päätyi uusiin käsiin. Tämän kirjan vapautuksella osallistun lii5a:n Mix-haasteen osioon eläinhaaste. 


Journal Entry 19 by sipanuma at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, May 25, 2013

This book has not been rated.

Otin Tiina Lymin kirjan mukaani Maailma Kylässä -tapahtuman yhteydessä toteutetusta PKS-miitistä (Eliel -ravintola klo 14.30-) ja tämän tein ihan puhtaasti erpaxin hauskojen kansilappujen johdosta: Ballycumber juoksentelemassa ja puhekuplissa kuolemattomia lausahduksia kuten En ole hukassa, vaikka joskus pihalla olisinkin! XD

Journaloinnit nähtyäni tykkäsin heti kirjastakin. Sen on pakko olla mainettaan parempi. 


Journal Entry 20 by sipanuma at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Monday, February 22, 2016

This book has not been rated.

Vapautuu pks-miittiin (Gaudeamus Kirja ja Kahvi 23.2.2016). 


Journal Entry 21 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, February 23, 2016

This book has not been rated.

Nappasin kirjan illan hiihtolomamiitistä Gaudeamuksen kahvilasta. Tiina Lymistä pidän näyttelijänä, ehkä olen jotain hänen ohjaustöitäänkin nähnyt, mutta nyt sitten selviää, miten hän kirjoittaa ;) Kiitos kirjasta!

Edit: Kiva kirjanmerkkikin houkuttaa lukemaan :) 


Journal Entry 22 by wingTaryawing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, January 07, 2017

This book has not been rated.

Kääk, Susi sisällä oli napattu Rantakassista jo 27.9.2016, mutta en ollut merkinnyt kirjaa varatuksi enkä siirtänyt lukupinoon :O Nyt kun huomasin asian, otin kirjan heti lukuun ja luin sen lähes yhdellä istumalla, tai no lähinnä kyllä sohvalla maaten :)

Kirjanmerkin perusteella olin joskus aiemmin lukenut tästä kaksi lukua ja kyllä ne tutuilta vaikuttivatkin, aloitin siis uudelleen alusta. En ollut lukenut aiempia journaaleja ja hyvä niin ;) Melkoista ihmissuhdesoppaahan kirjassa keitetään. En tiedä, voiko kukaan sanoa varsinaisesti tykänneensä tästä, tai no kyllä Lymin kieli ja kirjoitustyyli ovat ihan ok ja kertomuksessa oli monia kauniita tai muuten sykähdyttäviä kohtia. Se, että jonkun - oli tämä miten naiivi ja hyväuskoinen tahansa - siihenastinen elämä ja luottamus ihmisiin murskataan totaalisesti, ei teemana ole mieluinen enkä osaa löytää pettämisestä ja pettymisestä takakansitekstin mainostamaa hulvattomuutta. Ja esimerkiksi se Tuulan kaulinepisodi (s. 137-138) on aivan käsittämätön.

Tämä kohta kuitenkin kolahti ja lujaa:
"Tuula käveli vapisevin jaloin takaisin keittiöön ja lysähti tuoliin. Olo oli kuin ulkoavaruudessa. Hän eli poikkeuselämää. Hänellä oli sotatila tai äärimmäinen hätä, ja hänet oli puhdistettu kokonaan identiteetistä ja kaikesta siitä, mitä hän piti tärkeänä. Häntä ei ollut olemassa."

Myös Sannan kommentti "Saatanan jätkä. Rikko mun kaverin." (s.129) liikutti <3

Ai niin, sellainen yksityiskohta pisti silmään, että Tuulan äiti ihmettelee, onko tytär tullut hulluksi, kun jätti miehensä ja hinkusi yksinhuoltajaksi Porvoon maalaiskuntaan. Ei ole tämä äiti ihan kartalla: maalaiskunta yhdistyi Porvoon kaupunkiin vuonna 1997 :P Kirjan ensimmäinen painos on vuodelta 2010.

Osallistun kirjalla Alejandan Suomalaiseen lukuhaasteeseen 2017 sekä Pamina_81:n Helmet-lukuhaasteeseen 2017 (kohta 11. Jonkun muun alan ammattilaisena tunnetun ihmisen kirjoittama kirja). Lähipäivinä saattaa olla tilaisuus tipauttaa kirja saajansa postilaatikkoon ;) 


Journal Entry 23 by wingTaryawing at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 03, 2017

This book has not been rated.

Released 1 yr ago (2/3/2017 UTC) at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

No ne lähipäivät olivat ja menivät, mutta tänä iltana on tilaisuus viedä kirja Minnamarian postilaatikkoon :) Hyviä lukuhetkiä Rantakassi-kirjan parissa!

Lue ja vapauta - BookCrossing.com
 


Journal Entry 24 by Minnamaria at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Friday, February 10, 2017

This book has not been rated.

Kiitos Tarya postista! :) Nyt vaan järjestämään sitä kuuluisaa aikaa lukemiselle...  


Journal Entry 25 by Minnamaria at Jokelan kirjasto in Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, November 22, 2017

This book has not been rated.

Released 6 mos ago (11/22/2017 UTC) at Jokelan kirjasto in Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Tuotu Monarille kirjojen kierrätyshyllyyn tarjolle uusia lukijoita etsimään. Lukuiloa! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.