corner corner De Doge-ring Van Venetie

Medium

De Doge-ring Van Venetie
by Thea Beckman | Teens
Registered by wingcreativeChaoswing of Groningen, Groningen Netherlands on 2/3/2012
Average 8 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AngelFrouk): to be read


3 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingcreativeChaoswing from Groningen, Groningen Netherlands on Friday, February 03, 2012

This book has not been rated.

Hallo lieve lezer,

Dit boek heb ik ingeschreven op BookCrossing.com, zodat ik bij kan houden waar het heen gaat, wie het leest, en wat ze er van vonden. Bezoek alsjeblieft www.BookCrossing.com om een berichtje achter te laten, en geef daarna het boek door aan iemand anders die het zal waarderen. We kunnen zo de reis van dit boek volgen, en zien welke vrienden het maakt, voor altijd!

Dank je wel!

 


Journal Entry 2 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, February 05, 2012

This book has not been rated.

Inhoud:
Thomas is novice in een klein, arm klooster in de Kempen. De abt stuurt hem samen met Matthias, een monnik met een zeer duister verleden, naar Venetië om daar een mooi relikwie te kopen.

Op twee nukkige ezeltjes gaan ze op pad. Het is een lange en gevaarlijke tocht, door eenzame landstreken waar struikrovers op de loer liggen, over hoge bergen met verraderlijke ravijnen.

Thomas leert dat de wereld buiten de dikke muren van zijn klooster verdeeld en gevaarlijk is. Hij begint te twijfelen aan alles waar hij in gelooft.
 


Journal Entry 3 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, February 05, 2012

8 out of 10

Mijn mening:
Als tiener heb ik genoten van Kruistocht in spijkerbroek, maar op de een of andere manier heb ik niet méér van Thea Beckman gelezen dan dit ene meesterwerk. Waarschijnlijk omdat mijn interesse toen meer bij de Tweede Wereldoorlog lag dan bij de Middeleeuwen.

Gelukkig kreeg ik een herkansing toen ik twee andere 'Beckmannetjes' op de kop tikte voor mijn bookcrossvriendin BoekenTrol (voorheen Totje2). Ik wilde haar beide boeken opsturen, maar door de dikte ervan gedwongen, moesten ze toch apart op reis.

En dàt gaf mij de kans kennis te nemen van de avontuurlijke reis die novice Thomas maakt richting Venetië. Thomas en broeder Matthias zijn op weg om een reliek te kopen dat hun armlastige klooster aantrekkelijker moet maken voor pelgrims.

Fascinerend vond ik dit verhaal, het gegeven van een reliek dat gewoon tegen harde goudstukken kan worden aangeschaft, en dat moet dienen als geestelijke trekpleister die geld moet opbrengen voor het runnen van een arm klooster. De kloosterorde die -zoals we het nu noemen- ordinaire marketing bedrijft, met de eeuwwisseling in het achterhoofd, wetende dat dat de gelovigen bang zijn voor het einde der tijden en een plekje in de hemel proberen af te dwingen...

En dan natuurlijk de beschrijving van het leven in de puissant rijke stad Venetië, de minderbroeders die elke dag uit bedelen gaan, de bouw van het Dogenpaleis en de San Marco Basiliek. Kortom: een
fascinerend verhaal dat ik achter elkaar heb uitgelezen. Als ik al een minpuntje had moeten aanwezen, dan is het misschien een teveel aan historische gegevens, maar dat is niet meer dan een klein minpuntje, want ik heb ook weer een hoop bijgeleerd uit dit boek.

PS De afbeelding is van de Heilige Juliana.
 


Journal Entry 4 by wingcreativeChaoswing at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands on Sunday, February 05, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (2/6/2012 UTC) at - Ergens in de provincie, Groningen Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Thomas en Matthias reizen van Alfabetstad met de heilige Juliana door naar Ljouwert, naar BoekenTrol. Hopelijk zal zij de schedel met gepaste eerbied ontvangen! 


Journal Entry 5 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, February 12, 2012

This book has not been rated.

Heel veel dank voor het opsturen, creativechaos! Excuses voor de late melding, het lag vrijdag al in de bus.
Heb het boek uit de envelop gehaald (geweldig, die postzegels, mijn vader is daar HEEL erg blij mee!) en zo mee naar boven genomen. Oeps!

Ik verheug me erop dit boek te lezen, vooral na jouw enthousiaste verhaal. Ondanks de ringen die onderweg zijn, komt deze hoog op de te lezen lijst.

Oh, wauw! :-) 


Journal Entry 6 by wingBoekentrolwing at Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, April 26, 2012

8 out of 10

Een mooi boek :-)

Naast de beschrijvingen van Venetië, van de reis en van de geschiedkundige achtergrond vond ik het verhaal van Thomas erg interessant.
Te lezen hoe hij de reis ervart, maar vooral ook zijn twijfel. Hij wil graag niet twijfelen, maar doet dat toch: ben ik wel vroom genoeg, kan ik het leven in een klooster wel volhouden, wil ik niet een vak leren en in Venetië blijven?
Uiteindelijk vindt hij zijn weg wel, maar ik vind het heel treffend hoe Beckman het leven van een (jonge) tiener beschrijft. Volgens mij is dat wat Thomas ondergaat van alle tijden.

Het boek is erg beeldend geschreven, af en toe had ik het idee dat ik bijna zelf kon zien wat de beide reizigers zagen, wat ze meemaakten. Erg indrukwekkend.

Ik had het zo uit, wat niets zegt over de kwaliteit, maar meer over de mate waarin het boek me te pakken had.

Nogmaals bedankt voor het delen en opsturen, CC! Ik ben erg blij dat ik het heb gelezen! 


Journal Entry 7 by wingBoekentrolwing at Bij een meeting in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands on Thursday, April 26, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (4/28/2012 UTC) at Bij een meeting in Leeuwarden, Fryslân (Friesland) Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo, gelukkige vinder!
Wat leuk dat je op deze pagina kijkt. Als je dit leest, heb je een boek gevonden, een cadeautje van mij voor jou. Veel plezier ermee!
Het zou fijn zijn als je meldt dat je het boek gevonden hebt. Dat kan gewoon in het Nederlands. Daarna kun je het lezen en, als je wilt, hier nog eens schrijven wat je er van vond.
Je mag het ook aan iemand anders geven, of het gewoon weer ergens achterlaten. Het zou leuk zijn als je dan ook een release entry zou schrijven, om te vertellen waar je het achtergelaten hebt.
Wil je het boek op zijn reis volgen, meld je dan aan als nieuwe bookcrosser (www.bookcrossing.com). Zou je mij (BoekenTrol) dan willen opgeven als referent? Bedankt!
De Nederlandse uitleg vind je op www.bookcrossing.nl
Heel veel plezier gewenst! 


Journal Entry 8 by wingAngelFroukwing at Bolsward, Fryslân (Friesland) Netherlands on Sunday, April 29, 2012

This book has not been rated.

Dit boek had ik al voorbij zien komen in de Release Alerts en ik hoopte dat niemand anders dit boek voor mijn neus zou "wegkapen". Het lijkt me een heel leuk boek, ik vond de boeken van Thea Beckman altijd erg leuk om te lezen. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.