corner corner De gelukkige huisvrouw

Medium

De gelukkige huisvrouw
by Heleen van Royen | Women's Fiction
Registered by wingjanna2wing of Castricum, Noord-Holland Netherlands on 1/17/2012
Average 7 star rating by BookCrossing Members 

status (set by AnonymousFinder): travelling


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingjanna2wing from Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, January 17, 2012

7 out of 10

Ooit gelezen, niet geweldig, maar geeft wel een goed beeld van een postpartum-depressie/psychose. Deze kreeg ik cadeau van de Volkskrant en mag dus gelijk de wijde wereld in.


NBD|Biblion recensie
De debuutroman van de inmiddels bekende schrijfster (1965). Lea Meyer-Cornelissen, een 31-jarige makelaarsvrouw in Aerdenhout voor wie emancipatie een vies woord is, heeft alles wat haar hartje begeert. Wanneer haar man Harry het in zijn hoofd haalt dat hij een kind wil, stemt zij toe, op voorwaarde dat hij haar elke avond zal beminnen. Ze raakt dan ook spoedig in verwachting. Er lijkt geen vuiltje aan de lucht, maar de in detail beschreven bevalling (met de tang) wordt een ramp en Lea belandt in een postnatale psychose. In de loop van de psychiatrische behandeling komt ze er achter dat ze de zelfmoord van haar vader niet heeft verwerkt, twintig jaar geleden, een direct gevolg van de echtscheiding van haar ouders. In een vraaggesprek met Vrij Nederland bekende de schrijfster dat de roman deels autobiografisch is. Een vlot relaas met veel dialogen, korte zinnen en een onverbloemd taalgebruik. Verfilmd met Carice van Houten en Waldemar Torenstra. 


Journal Entry 2 by wingjanna2wing at Station Amsterdam Centraal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, August 11, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (8/11/2012 UTC) at Station Amsterdam Centraal in Amsterdam, Noord-Holland Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Hallo daar, vinder! Als je dit leest, heb je een boek gevonden. Gefeliciteerd! Hopelijk is het iets dat je leuk vindt; zo niet, dan heeft het je toch tenminste hier gebracht en dat is ook wat waard. Je mag het boek gerust doorgeven aan iemand anders, of zomaar ergens achterlaten. Ondertussen was je toch maar mooi nieuwsgierig genoeg om op deze site te komen kijken. Kijk gerust wat rond. Veel plezier! Als je het boek ook wilt volgen dan kun je je het beste aanmelden als nieuwe bookcrosser (Engelse pagina). Ik zou het erg leuk vinden als je mijn naam (janna2) wilt invullen als Referring Member, dan kan ik zien dat je ook een geregistreerde bookcrosser bent geworden.Oh ja, er is ook een Nederlandse website voor als je nog meer wilt weten over bookcrossing: www.bookcrossing.nl.  


Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Amsterdam, Noord-Holland Netherlands on Saturday, August 11, 2012

This book has not been rated.

Een dagje uit naar Alkmaar dus op Amsterdam CS begin van roltrap perron 10a, het boek gevonden. Het boek gaat lekker mee naar Alkmaar ;)!  


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.