corner corner Kuoleman suo

Medium

Kuoleman suo
by Reino Lehväslaiho | Literature & Fiction
Registered by wingerpaxwing on 11/24/2011
This book has not been rated. 

status (set by AnonymousFinder): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingerpaxwing on Thursday, October 11, 2012

This book has not been rated.

"Kolmen auton kolonna kuljettaa lomalta palaavia sotilaita takaisin rintamalle. Edessä on ylämäki kilometri periksi antavan suotien jälkeen. Näillä tienoilla venäläiset ovat iskeneet kolonniin sodan jokaisena kuukautena, edellinen väijytys oli tapahtunut viikko sitten. Näitä miettii seudun maaston hyvin tunteva vääpeli Laurila, kun kärkiauton tuulilasi iskeytyy pikakiväärisuihkun voimasta ajajan syliin. Ylläkössä kuolee kymmenkunta miestä. Lisäksi ovat haavoittuneet ja kaksi vangiksi joutunutta.

Venäläisten iskuun katkeavat sotilaiden mietteet, ja sade hakkaa viimeisetkin kotiloman ihanuudet mielistä. Sade ikään kuin kokeilee ensin monen sortin sällien kestävyyttä, ja illan pimetessä sataa jo kaatamalla. Yö muuttuu harmaaksi aamuksi, kun 122 miestä luutnantti Peuran johdolla painattaa kuraista tietä pitkin kairaan Tuntsajoen itäpuolen korpeen. Ja porukka aikoo täyttää käskyt loppuun saakka...

Kuoleman suo -romaanissa on jatkosodan syksy vuonna 1943. Sotakamreeri Reino Lehväslaiho on sijoittanut tarinan rajut tapahtumat pohjoiseen Sallan itäpuolen soisille taistelutantereille." 


Journal Entry 2 by wingerpaxwing at Tietotalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, October 14, 2012

This book has not been rated.

Released 5 yrs ago (10/14/2012 UTC) at Tietotalo in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kirja jäi pääsisäänkäynnin lähistölle.
bcbc

KIRJAN LÖYTÄJÄLLE


Kiitos, kun otit tämän kirjan mukaasi! Olisi tosi mukavaa, mikäli tekisit tähän matkapäiväkirjaan merkinnän, jossa kertoisit löydöstäsi.

Mikäli luet kirjan, voit halutessasi tehdä uuden merkinnän ja kertoa, mitä pidit lukemastasi. Jatkossa voit pitää kirjan itselläsi tai antaa sen jatkaa matkaansa.Lukuiloa!

 


Journal Entry 3 by wingAnonymousFinderwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Monday, October 15, 2012

This book has not been rated.

Yrityksen työntekijä kertoo etuovella olevasta pussukasta "se on varmaan pommi" hän sanoo. Rohkeasti menen ulos katsomaan ja otan "pommin" matkaani. Bookcrossing, uusi ilmiö minulle, tutustumisen arvoinen sellainen.

Kiitos. 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.