corner corner Särkynyt kehä - äidin kohtaaminen

Medium

Särkynyt kehä - äidin kohtaaminen
by Hameeda Lakho & Magda van der Rijst | Biographies & Memoirs
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 11/1/2011
Average 9 star rating by BookCrossing Members 

status (set by LolaRobin): to be read


2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, November 01, 2011

This book has not been rated.

Liken nettisivuilta:


"Kertomus äidin ja tyttären, kahden naisen, kohtaamisesta ja kohtaamattomuudesta.

Hameeda Lakho (s. -64) syntyi Pakistanissa ja tuli nelivuotiaana Hollantiin äitinsä ja sisarustensa kanssa iloisen jälleennäkemisen merkeissä. Isä oli muuttanut maahan jo vuosia aiemmin. Omaelämäkerrallisessa romaanissaan Näkymättömät kalterit Hameeda kertoi, miten isä väkivalloin riisti häneltä lapsuudessa äidin, oman kulttuurin ja kielen. Saadessaan aikuisena tietää äidin olevan vielä elossa hän teki kaikkensa saadakseen takaisin menetetyn äitisuhteensa.

Teoksessa Särkynyt kehä Hameeda jatkaa elämäntarinaansa. Vuosikausia taisteltuaan hän lopulta saa äidin luokseen Hollantiin. Elämän kohokohta osoittautuukin varsinaiseksi tunteiden painekattilaksi - Hameedan kauan kaipaama äitisuhde ei olekaan mikään itsestäänselvyys kolmenkymmenen vuoden eron jälkeen. Äidiltä ja tyttäreltä puuttuvat yhteiset muistot, jopa yhteinen kieli, ja kulttuurimuuria on lähes mahdoton ylittää. Muslimiäidin on vaikea hyväksyä länsimaistuneen tyttärensä elämäntapaa ja valintoja. Vuonna 2003 Hameeda Lakho lopulta voitti lapsuudessaan kärsimästä henkisestä ja fyysisestä väkivallasta nostamansa oikeusjutun isäänsä vastaan. Kyseessä on tärkeä ennakkotapaus perheväkivallan uhreille, jotka rohkenevat hakea oikeutta vasta aikuisena.

"Fadimen kohtalonsisar taisteli tiensä vapauteen. Hameeda Lakho puhuu oman elämänsä kautta naisten oikeudesta vapauteen. "

Tämän elämänkerran ensimmäinen osa, Näkymättömät kalterit, odottaa lukuvuoroaan yöpöydälläni. Oli siis hauska sattuma löytää tämä jatko-osakin lukupinoon. 


Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, January 28, 2018

9 out of 10

Puhutteleva ja rehellinen tarina niistä ristiriidoista, joita kulttuurien yhteentörmäys saattaa tuoda mukanaan. Koskettava kuvaus myös siitä pettymyksestä, joka seurasi, kun kauan kaivattu äiti löytyi vuosikymmenten jälkeen, mutta joka äiti ei tarjonnutkaan sitä lämpöä ja ymmärtämystä, jota kirjoittaja oli odottanut. Virkistävästi tavallisuudesta poikkeava näkökulma maahanmuuton ongelmiin, lasten pahoinpitelyyn liittyvät elinikäiset jäljet oli myös tässä kirjassa elävästi kuvattu.

#13 for Reduce Mount TBR 2018 Challenge by Dove-i-Libri  


Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases on Sunday, February 04, 2018

This book has not been rated.

Released 9 mos ago (2/4/2018 UTC) at Tampere, At a bookcrossing Meet-up -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Vapautui tamperelaisten BC-tapaamisessa Koskikeskuksen kahvila Ståhlbergissa.

 


Journal Entry 4 by LolaRobin at Vammala, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, February 04, 2018

This book has not been rated.

Kirja lähti minun mukaani. Juuri nyt on alkanut kiinnostaa enemmän näkökulmat, joihin minulla ei tule koskaan olemaan pääsyä omassa elämässäni. Lisään kirjan lukupinoon ja luen heti kun ehdin. :) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.