corner corner Jostakin kotoisin

Medium

Jostakin kotoisin
by Johanna Hulkko | Literature & Fiction
Registered by winglukutuoliwing of Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on 9/30/2011
Average 9 star rating by BookCrossing Members 

status (set by teddymama): to be read


7 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by winglukutuoliwing from Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, September 30, 2011

This book has not been rated.

Olin päättänyt hankkia tämän uutuuskirjan kirjakaupasta, mutta uskomaton sattuma toi sen eteeni kirppispöydässä :) Nappasin mukaani oitis.
Tammi, 2011, kovakant., 230s.

Esittely kustantajan nettisivuilla:

"Olisikohan tällainen mies isän mielestä mistään kotoisin?

Geokätköily, nykyaikainen aarteenetsintä, oli lapsena parasta, mitä Jonttu tiesi. Se vei isän ja pojan yhteiseen maailmaan, jossa kaikki oli mahdollista. Vaikka isää ei enää ole, GPS-laitteeseen piirtyv yhä Jontun reittejä. Jollei pysähdy, ei kiinny. Jollei kiinny, ei voi menettää.

Se mikä lapsena oli taianomaista seikkailua, on aikuisena enää vain keino tehdä salaperäinen vaikutelma satunnaisiin sänkykumppaneihin. Kätköillessä maailma kuitenkin rauhoittuu koordinaateiksi ja kaikki kuljettu piirtyy ruudulla selkeäksi reitiksi. Samaa ei voi sanoa elämästä.

Nyt joku odottaa. Kierreltyään vuosikausia maailmalla Jonttu päättää ensi kertaa palata jonnekin. Hän ottaa riskin ja lähtee aiemmin tapaamansa Miron luo. Vaikka Australiaa kauemmas muistoista ei juuri pääse, aurinkorannikon pikkukaupungissa myös menneisyys saa uuden mittakaavan.

Jostakin kotoisin on romaani etsimisestä ja löytämisestä.

Johanna Hulkko on perheineen löytänyt yli 1600 geokätköä."


 


Journal Entry 2 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Wednesday, November 09, 2011

9 out of 10

Nautittavan soljuvaa lukemista, pidin kovasti. Eri aikakausiin ja maailmanosiin hypähtelevä tarina kasautui loppua kohden kauniiksi ja koskettavaksikin kokonaisuudeksi. Etsimisen ja löytämisen teema eri muodoissaan piti tekstiä hyvin kasassa.

Hämmentävää lukemassani oli kirjailijan antama varsin kriittinen kuva geokätköilystä, kun etuliepeen esittelyteksti paljastaa kirjailijan itsensä aktiiviseksi geokätköilijäksi. Hiukan epäuskottavana koin myös tarinan aikajänteen - pitkälti yli kaksikymppinen Jonttu muistelee alle 10-vuotiaana tapahtuneita kätköreissujaan isän kanssa. Olikohan täällä Suomessa geokätköjä 15 vuotta sitten?

Tykästyin tekstiin sen verran, että kirjailijan esikoisteos Säkeitä Pietarista sujahtaa heti toivelistalleni :) 


Journal Entry 3 by winglukutuoliwing at Surpise RABCK by post, Surprise Rabck -- Controlled Releases on Saturday, November 12, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (11/12/2011 UTC) at Surpise RABCK by post, Surprise Rabck -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Päätin ennakkoluulottomasti kokeilla uutta smartpostia, ja niinpä tämä toivekirja jäi sellaiseen automaattilokeroon. Toivottavasti löytää turvallisesti tiensä perille :)


 


Journal Entry 4 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Wednesday, November 16, 2011

This book has not been rated.

Voi kiitos lukutuoli jälleen yhdestä toivelistakirjata! SmartPosti toimi mainiosti; sain itse asiassa saapumisilmoitus-SMS:n jo eilen iltapäivällä, ja noutaminen oli helppoa kuin mikä. Harmi että euron tarjous alkaa olla loppusuoralla... 


Journal Entry 5 by wingPiikuwing at Parainen, Varsinais-Suomi / Egentliga Finland Finland on Tuesday, January 31, 2012

This book has not been rated.

Hirmu kaunis kansi tässä kirjassa, ja näköjään kansipaperin kiiltävät tähdet toistuvat kirjan selkämyksessäkin. Myös kirjan kieli on kaunista, paikoin lähes runollista. Pidin tarinasta, siitä tuli mieleen omat lapsuuden kesät. Mietin kyllä samaa kuin lukutuoli; onko mahdollista että reilusti yli kaksikymppinen on geokätköillyt jo lapsena... Suomessa? Mutta toisaalta ihan sama. Ymmärrän kyllä hyvin että geokätköilystä voi tulla pakkomielle - siksi kai yritänkin itse pysytellä erossa siitä :)

Pisteet Jontulle siitä miten hän torppasi Claren äidin toiveen. Enempää en voi kirjoittaa tekemättä juonipaljastuksia. Mutta pidin siis kovasti, kiitos lukutuoli vielä kertaalleen tästä toivekirjasta! 


Journal Entry 6 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, February 24, 2012

This book has not been rated.

Kiitos Piiku, kirja saapui tänne Tampereelle jo toissapäivänä, mutta aloin lukea sitä samantien, joten journalointi meinasikin unohtua. Kesällä siis nähdään :) 


Journal Entry 7 by Margih at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 30, 2012

This book has not been rated.

Ensimmäinen kirja luettu tältä kirjailijalta ja kyllä haluan enemmänkin lukea. Pieni pettymys itse tarina oli vaikka teksti oli jouhevaa ja sametinpehmoista lukea. Jotenkin itse tarina ei vaan jäänyt mieleen. Mutta kokonaisuutena kuitenkin ihan hyvä paketti! 


Journal Entry 8 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Friday, March 30, 2012

This book has not been rated.

Kesäpäivätalkoomiitistä otin mukaan. Hulkkoa en ole aikaisemmin lukenut, mielenkiinnolla odotan mitä kirja pitää sisällään. :) 


Journal Entry 9 by Pamina_81 at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 03, 2012

9 out of 10

Tykkäsin kirjasta, erityisesti tekstin nopealukuisuudesta. Eri aikajanojen tapahtumat olivat kivasti limittäin. Kirjan edetessä ne myös avasivat jotain aiempia kohtia, ja tapahtumat ikäänkuin selkenivät.

Tämäm jälkeen tekee kyllä mieli lukea myös kirjailijan aiempi teos. Säkeitä Pietarista löytynee pian toivelistalta. :)

Kirja lähtee tämän päivän miittiin mukaan.  


Journal Entry 10 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, June 03, 2012

This book has not been rated.

Nappasin mukaani BC-miitistä. 


Journal Entry 11 by wingmynttiwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, September 14, 2014

This book has not been rated.

Luin kirjan loppuun junamatkalla. Kommentoin, kunhan olen taas kotioloissa.

***
Täytyy heti kärkeen sanoa, että minuakin kummastutti se, että joku päälle parikymppinen olisi Suomessa jo innokkaasti lapsuudessaan geokätköillyt, jos geokätköily on kerran tullut mahdolliseksi vasta vuonna 2000. Siis että onko täällä ollut jo silloin heti harrastustoiminta täydessä vauhdissa? En minä tiedä, mutta jäi vähän vaivaamaan.
Tosin aika rientää sen verran nopsaan tahtiin, että ei aina muista, että 90-luvustakin on jo 20 vuotta. Ja 80-luvusta vasta aikaa onkin... Siis kun miettii, että mitä kouluikäiset muka harrastavat. Nykylapsilla kun on varmaan vähän erilainen lapsuus kun itsellä. Senkö takia ei osaa suhtautua siihen, että kätköilyä olisi ollut heti tenavana? Mene ja tiedä.

Geokätköilyä selostettiin muun kerronnan ohessa, mutta välillä jäi kyllä "infodump"-vaikutelma. Vaikeahan se varmaan on selostusta ympätä muun kerronnan joukkoon sellaiselle yleisölle, joka ei geokätköilystä mitään etukäteen tiedä.

Kirjassa liikuttiin sekä Suomessa, Virossa että Australiassa. Näistä parhaiten taisin viihtyä Jontun seurassa Australiassa. Jotenkin tuntui siltä, että yhteen kirjaan oli yritetty mahduttaa vähän liikaa tarinaa. Oli isän sairautta, Ellan katoamista, avioparin ongelmia, muita parisuhdeongelmia ja eri paikkoja. Lopputulos jäi ehkä jotenkin hajanaiseksi. Ketään henkilöhahmoista ei oikein loppujen lopuksi "tuntenut omakseen". (En nyt silti väitä, että se olisi mitenkään kirjoissa pakollista.)

Jontun mukana kantamasta valokuvasta tuli mieleeni, että tottahan se on. Monia tapahtumia ei muistaisi, jos niistä ei olisi valokuvaa. Ja joskus taas miettii, että onko jossain tapahtumassa ja hetkessä ollut sittenkään mukana, vai ovatko muistot itse asiassa nähtyjä valokuvia ja kertomuksia niistä.

Jontun isää sanottiin jossain vaiheessa aikuiseksi teiniksi. Onko se nykyajan ilmiö vai ei? Veikkaan, että aina on ollut ihmisiä, jotka ovat innostuneet eri asioista läpi koko elämänsä. Mutta ehkä nykyaikana on helpompi heittäytyä lapselliseksi. En minä tiedä. Tavallaan kyllä tunnistan itseni tästä. ;-)

Kirja oli nopealukuinen, mutta jotenkin liian hajanainen, jotta olisin pitänyt siitä kunnolla. Välillä tyylillisestikin heittäydyttiin kuvailemaan jotain aika runollisesti muun kerronnan seassa. Vähän jäi sellainen "aijaa"-vaikutelma. Ei oikein lopulta välittänyt siitä, mitä kenelläkään käy. Mitä tästä nyt sanois ja summaisi? Etsimistä ja löytämistä - ja sitä että samaan aikaan voi olla sekä hukassa että kartalla.  


Journal Entry 12 by wingslipperbunnywing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Sunday, September 14, 2014

This book has not been rated.

Sain tämän toivelistakirjan Myntiltä tänään. =) Kiitos! Kirjassa on ainakin ihana kansi.  


Journal Entry 13 by wingslipperbunnywing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, January 20, 2016

9 out of 10

Onneksi Säkeitä Pietarista löytyy jo tbr-pinosta, koska tykkäsin tästä todella paljon. Teksti oli hyvin rentoa ja tarinakin soljui mukavasti eteenpäin, välillä hypellen menneisyyteen mutta ei yhtään häiritsevällä tavalla. Saas nähdä tykkäänkö toisesta kirjasta yhtä paljon.
 


Journal Entry 14 by wingslipperbunnywing at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, May 24, 2016

This book has not been rated.

Released 1 yr ago (5/24/2016 UTC) at Helsinki, Uusimaa / Nyland Finland

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Tämä kirja jatkaa matkaansa rantakassi-kirjana teddymamalle! Lukuiloa. =) 


Journal Entry 15 by teddymama at Tuusula, Uusimaa / Nyland Finland on Wednesday, May 25, 2016

This book has not been rated.

Posti toi rantakassinappauksen perille :) 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.