corner corner De verzekering

Medium

De verzekering
by joost heyink | Mystery & Thrillers
Registered by wingJoanazinhawing of Amersfoort, Utrecht Netherlands on 9/16/2011
Average 6 star rating by BookCrossing Members 

status (set by korenwolf): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

4 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingJoanazinhawing from Amersfoort, Utrecht Netherlands on Friday, September 16, 2011

This book has not been rated.

Een schrijver draait samen met zijn vriendin zijn verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren. Maar als hij wil gaan genieten van de buit, blijkt zijn vriendin spoorloos verdwenen…


Schrijver Tim Henderson bedenkt samen met zijn mooie, dwarse vriendin Laura een fantastische plot voor een nieuw boek: ‘Man draait verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren.’ Dolenthousiast over het verhaal besluiten ze het zelf daadwerkelijk uit te voeren. Het eerste wat daarvoor nodig is: een stoffelijk overschot dat voor Tim kan doorgaan. Ze reizen af naar Colombia, waar een aantal onderwereldfiguren hen best een handje wil helpen.

Als alles is geregeld vliegt Laura met het stoffelijk overschot naar Nederland. Tim duikt onder. Maar als hij enige tijd later contact zoekt met Laura om van de buit te gaan genieten, blijkt ze spoorloos verdwenen.

Joost Heyink schiep met Tim Henderson een van de grappigste antihelden uit de thrillerliteratuur. Tims warmte, humor en ietwat naïeve instelling maken hem een onvergetelijk en zeer menselijk personage.

 


Journal Entry 2 by wingJoanazinhawing at Amersfoort, Utrecht Netherlands on Wednesday, October 05, 2011

6 out of 10

Joost Heyink is in 2000 begonnen met het schrijven van spannende jeugdboeken en sinds 2008 schrijft hij daarnaast ook thrillers voor volwassenen. Zijn psychologische achtergrond komt hem bij het uitwerken van de plots goed van pas. De verzekering is zijn derde thriller.

In De verzekering draait het allemaal om oplichting. Tim Henderson is een schrijver wiens carrière een beetje in het slop is geraakt. Hij bedenkt een mooi plot voor een nieuw boek: vent draait verzekeringsmaatschappij een poot uit door zijn eigen dood te ensceneren. Henderson en zijn vriendin Laura gaan nog een stap verder en willen het plot daadwerkelijk gaan uitvoeren om zo een paar miljoen euro te 'verdienen' en te gaan rentenieren op Bali. Tussen de bedrijven door verwerkt hij alles wat er gebeurt in een boek dat natuurlijk een bestseller moet worden. Tot zover is er geen vuiltje aan de lucht – behalve uiteraard voor de verzekeringsmaatschappij – maar wanneer het plan daadwerkelijk uitgevoerd wordt al gauw duidelijk dat er een addertje onder het gras schuilt. Wanneer de fraude achter de rug is, blijkt Laura helemaal niet van plan te zijn de miljoenen met hem te delen. De oplichter opgelicht?

De verzekering is een vlot geschreven boek, waarin de spanning helaas een ondergeschoven kindje is. De hoofdpersoon Tim spreekt je als lezer direct aan, waardoor je het gevoel heb aanwezig te zijn bij zijn avonturen. Hij is een ietwat sullige, goedgelovige man die de greep op zijn prachtige idee verliest doordat Laura zich niet aan de afspraken houdt. De auteur hanteert een snelle, vlotte schrijfstijl met een quasi laconieke, humoristische ondertoon en korte krachtige zinnen. In eerste instantie leest dat prettig en kun je nog meeleven met de capriolen van Tim, maar na verloop van tijd gaat het irriteren. Die ergernis blijft als een weerhaakje in het achterhoofd zitten.

Het boek blijft naar mijn gevoel hinken op twee gedachten: of het is een hilarische thriller of het is een spannende slapstick. Geen van beide opties komt echt goed uit de verf. Desalniettemin is het boek goed voor een paar uurtjes ontspannen leesplezier. En daar is niets mis mee. Maar de verwachtingen die door de cover worden gewekt, worden helaas niet echt waargemaakt.

 


Journal Entry 3 by wingJoanazinhawing at Winnaar Jubileumloterij, A Bookcrossing member -- Controlled Releases on Friday, October 07, 2011

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (10/7/2011 UTC) at Winnaar Jubileumloterij, A Bookcrossing member -- Controlled Releases

CONTROLLED RELEASE NOTES:

In de doos met boeken die saskia74 heeft gewonnen in mijn jubileumloterij. Veel bookcrossplezier met dit boek en nogmaals gefeliciteerd! 


Journal Entry 4 by saskia74 at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Wednesday, October 12, 2011

6 out of 10

Vandaag ontvangen in de doos van de jubileumloterij!

edit: 28 mei 2012.
het boek is even voorgekropen op de NTL stapel (kan beter zeggen: NTL doos). Aangezien ik van het weekend lekker de tijd had heb ik het boek in een dag gelezen. Wat vind ik van het boek: soms wat langdradig, hilarisch en soms onwaarschijnlijk. Hoe kom je tot de beslissing om de verzekeringsmaatschappij een poot uit te draaien en het dan ook nog in praktijk te brengen. Een leuk boek voor tussendoor.
 


Journal Entry 5 by saskia74 at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Monday, May 28, 2012

This book has not been rated.

Released 6 yrs ago (5/29/2012 UTC) at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands

CONTROLLED RELEASE NOTES:

Dit boek is dus voorgekropen op de NTL lijst aangezien Koekiebak het ook wil lezen :-) Het boek gaat dus verder reizen, veel leesplezier alvast.  


Journal Entry 6 by wingkoekiebakwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, May 29, 2012

This book has not been rated.

Koekiebak JR hoorde een bonk. Stiekem een boek in de bus gegooid, dank je wel Saskia74! :)

Lijkt me prettig leesvoer voor de komende weken ergens... 


Journal Entry 7 by wingkoekiebakwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, June 01, 2012

7 out of 10

Ik heb me wel vermaakt met dit - totaal ongeloofwaardige - verhaal. Aanvankelijk stoorde ik me aan de grappig bedoelde uitspraken van de hoofdpersoon, maar gaandeweg kreeg ik wel sympathie voor deze über-loser. Geen serieuze thriller, maar wel leuk dus!
Fijn dat ik hem mocht lezen, dames :) 


Journal Entry 8 by wingkoekiebakwing at Tilburg, Noord-Brabant Netherlands on Friday, June 29, 2012

This book has not been rated.

Mee naar Castricum voor een volgende lezer! 


Journal Entry 9 by korenwolf at Castricum, Noord-Holland Netherlands on Tuesday, July 03, 2012

This book has not been rated.

meegenomen van de BC-meeting in Castricum. 


Journal Entry 10 by korenwolf at Den Bosch/ 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Thursday, August 08, 2013

This book has not been rated.

vlot verhaal, niet echt geloofwaardig, maar toch met plezier gelezen. 


Journal Entry 11 by korenwolf at OBCZ-BarLeDuc in Den Bosch/ 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands on Tuesday, September 03, 2013

This book has not been rated.

Released 4 yrs ago (9/2/2013 UTC) at OBCZ-BarLeDuc in Den Bosch/ 's-Hertogenbosch, Noord-Brabant Netherlands

WILD RELEASE NOTES:

Gefeliciteerd, je hebt dit boek gevangen!
Ik hoop dat je het leuk vindt. Vertel je hier wat je er van vond?
Veel leesplezier!


Het plankje is weer aangevuld! 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.