corner corner Sonjan kertomus

Medium

Sonjan kertomus
by Henrika Ringbom | Literature & Fiction
Registered by wingAnnimanniwing of Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on 7/19/2011
This book has not been rated. 

status (set by lukutuoli): travelling


This book is in the wild! This Book is Currently in the Wild!

2 journalers for this copy...

Journal Entry 1 by wingAnnimanniwing from Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Tuesday, July 19, 2011

This book has not been rated.

Takakannesta:

"Henrika Ringbomin Sonjan kertomus nivoutuu kahden naisen, Sonjan ja Maaritin, välisen koko yön kestävän keskustelun ympärille. Naiset käyvät läpi piinaavia ja ahdistavia menneisyyden tapahtumia. Vaikka naisilla on menneiden asioiden kulusta ratkaisevia erimielisyyksiä ja eriäviä muistikuvia, heitä sitoo yhteen voimakas ja lähes selittämätön riippuvuussuhde ja kiitollisuudenvelka.

Maaritin menneisyydessä kummittelee kaksi ruumista, joiden kanssa hänellä on jotakin tekemistä. Mitä tapahtui vaikeasti vammautuneelle Jesperille ja häntä hoitaneelle ex-vaimolle? Voisiko pienen lapsen äiti Maarit olla murhaaja?

Sonjan kertomus on hienovireinen ja arvoituksellinen psykologinen trilleri ja intensiivinen kamariromaani, joka vetää lukijan vastustamattomasti mukaansa. Se kysyy, kuinka pitkälle ihmisellä on oikeus mennä kantaakseen lähimmäisensä taakkaa. Onko kenelläkään oikeutta tehdä päätöksiä toisen ihmisen elämästä? Entä millainen vastuu ihmisellä on omaa elämäänsä kohtaan?

Sonjan kertomus johdattaa lukijan mielenkiintoiseen maailmaan, jossa valheet ja todellisuus, ihmisten vieraantuminen ja läheisriippuvuus sekä tekojen oikeutus ja kohtuuttomuus kietoutuvat vyyhdiksi, jossa syyllistä on lopulta vaikea erottaa syyttömästä." 


Journal Entry 2 by wingAnnimanniwing at Espoo, Uusimaa / Nyland Finland on Saturday, April 25, 2015

This book has not been rated.

Pidin. Ja en pitänyt. Nautiskelin lukuisia runoteoksiakin julkaisseen Ringbomin kielestä, tai siis Liisa Ryömän suomennoksesta, ja siitä, miten Ringbom kuvailee aistimuksia, miljöötä, henkilöitään. Mitä pitemmälle tarina eteni, sitä enemmän minua alkoi kuitenkin ärsyttää psykologisointi ja oletetun tapahtumaketjun kuvailu. Toki se palveli pohdiskelua erilaisten tekojen oikeutuksesta, syyllisyydestä ja totuudesta, mutta minusta se oli puuduttavaa ja venytti tarinaa liiaksi - vaikka sivuja on vain 180 ja vaikka toisaalta koko kirjaa ei olisi ilman sitä edes ollut, koska se oli myös teoksen kantava idea.  


Journal Entry 3 by wingAnnimanniwing at Voipaalan taidekeskus, Sääksmäki in Valkeakoski, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, June 27, 2015

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (7/25/2015 UTC) at Voipaalan taidekeskus, Sääksmäki in Valkeakoski, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Vapautuu BC-kesäpäivillä. 


Journal Entry 4 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Saturday, July 25, 2015

This book has not been rated.

Voipaalan kesäterveiset, Annimanni! Nappasin tämän kirjabuffetista ensisijaisesti kiehtovan kannen perusteella, kirjailija on aivan uusi tuttavuus. 


Journal Entry 5 by winglukutuoliwing at Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Tuesday, September 22, 2015

This book has not been rated.

Tässä kirjassa oli paljon aineksia siihen suuntaan, että olisin voinut pitää, mutta enpähän sitten pitänyt! Yleisesti ottaen pidän ihmismielen kuvauksista, ja kirjan syyllisyysteemakin oli kiinnostava.
Tekotaiteellista sanojen pyörittelyä, liian maalauksellisia kuvauksia, jahkailua, yliyrittämistä? Sen verran rasittavaksi tämä lukukokemus muodostui, että jos olisi ollut paksumpi kirja, olisin jättänyt kesken.  


Journal Entry 6 by winglukutuoliwing at Koukkuniemen vanhainkoti in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland on Sunday, November 08, 2015

This book has not been rated.

Released 2 yrs ago (11/8/2015 UTC) at Koukkuniemen vanhainkoti in Tampere, Pirkanmaa / Birkaland Finland

WILD RELEASE NOTES:

Kaupunginosavapautukset -haasteen kirja jäi vanhainkodin piha-alueen keinuun Varpula-talon edustalle. (=Lappi)

KTMC 2015 #

Onneksi olkoon, olet löytänyt BookCrossing-kirjan! Toivottavasti pidät kirjasta ja ilmaisesta BookCrossing-sivustosta. Ole kiltti ja tee merkintä, jossa kerrot, mistä löysit kirjan. Jos luet sen, olisi myös kiva kuulla, mitä pidit kirjasta. Luettuasi kirjan voit joko pitää sen omassa hyllyssäsi tai antaa sen jatkaa matkaa. Jos päätät liittyä BookCrossing-sivustolle, pääset myös itse seuraamaan kirjan matkaa ja lukemaan uusien lukijoiden ajatuksia tästä kirjasta.

Hyviä lukuhetkiä!

P.S. Jos et ole aikaisemmin tutustunut Bookcrossingiin, seuraava linkki voi olla avuksesi:

http://www.bookcrossing.com/forum/30 (suomenkielinen keskustelufoorumi)

BC-sivuston kielen saa halutessaan vaihdettua sivun ylälaidan vihreässä palkissa olevasta valikosta.

 


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.