corner corner Täytän 10 BC-vuotta

Forum | << Finnish - Suomi | Refresh | Search

corner corner

Sort Options Toggle Stats Options


Profile Image

Täytän 10 BC-vuotta

ensi viikon maanantaina (26.2).
Sen johdosta ajattelin järjestää ensimmäisen arvontani.
Kerro siis joku mielestäsi hyvä paikka villille vapautukselle (en niinkään tarkoita esim. jotain tiettyä kahvilaa, patsasta tms. vaan yleensä hyvää paikkaa).
Saattaa olla, että joku vinkkaajista palkitaan, tai ehkä jopa otan vinkistä vaarin....

Complete Thread

Profile Image
ensi viikon maanantaina (26.2).
Sen johdosta ajattelin järjestää ensimmäisen arvontani.
Kerro siis joku mielestäsi hyvä paikka villille vapautukselle (en niinkään tarkoita esim. jotain tiettyä kahvilaa, patsasta tms. vaan yleensä hyvää paikkaa).
Saattaa olla, että joku vinkkaajista palkitaan, tai ehkä jopa otan vinkistä vaarin....

Profile Image
On ollut ilo tutustua tämän yhteisen harrastuksen kautta :-)
Tätä en ole vielä testannut, mutta olen suunnitellut vapautusta taksiaseman "kopin" edustalle. Ehkäpä taksinkuljettajien joukossa voisi olla lukuihmisiä?
Profile Image

Tmarju

Onnea kymmenestä vuodesta. :)
Oma villisti vapautteluni on ollut suhteellisen vähäistä. Oppilaitokset,pubit/ ravintolat, kirjastojen pihat/tilat, Bussiasema, muistomerkit/ patsaat ja juna-asemat tulee ekana mieleen. Ja museot. :)
Profile Image

Onnea!

Tallinna on hyvä paikka! Käytin vapautuspusseja siellä ekaa kertaa ja luulin, että taika on niissä, kun ensimmäinen nappaus oli ilmoittautunut jo ennen kuin pääsin takaisin laivaan ja kymmenkunta niitä taisi tulla kaikkiaan päivän-parin sisällä. Ei oo missään muualla ollut sellaista sukseeta.
Profile Image
Itse olen tykännyt eniten patsasvapauttelusta, kun siitä on sitten kiva ottaa kuva siitä patsaasta ja kirjasta. Hyvin on tullut myös nappauksia.

Toinen hauska oli, kun laitoin semmoisen pienen kirjan geokätköön. Se sitten kulkeutui bookcrossing hyllyyn eli on varmaan jotenkin kuitenkin luettu oikeita sivustoja. :D
Profile Image

Onnea!

Seurailen kiinnostuneena tätä ketjua. Onko "hyvä" vapautuspaikka sellainen, josta tulee niitä ilmoituksia? Itse olen vuosien varrella tyytynyt pitämään hyvänä sellaista josta kirja ylipäätään lähtee jonkun kiinnostuneen mukaan. Journal entry on tietysti kiva lisä, mutta harvinainen ilmiö.
Profile Image

Onnea!

Mukavaa, että sinäkin olet yksi meistä!

Olen saanut tosi huonosti nappauksia villeistä vapautuksistani. Olen kuitenkin pähkinyt, että parhaita vapautuspaikkoja olisivat kulttuurikohteet (teatterit, museot, konserttipaikat jne), mutta yllättävän heikosti niistäkin itselleni on vapautuksia tullut. Hyvä, kun tämä tuli taas puheeksi, voisinkin tehdä pari vapautusta viikonlopun kulttuuririennoissa.
Profile Image
Hauskaa kun meillä on ihan yhtä pitkä bc-ura :D!

Aiemmin vapauttelin enemmän kirjoja villisti ja kyllä ne yleensä jonnekin katosivat, mutta sitten alkoi hieman masentaa kun hyvin harvoin sain kuulla niiden matkasta. Nythän ainakaan mulle ei edes tule ilmoituksia (siivet?).
Niinpä olen viime aikoina vapautellut mieluummin kontrolloidusti miiteissä, tuleepahan reissattua jopa muiden paikkakuntien miitteihin.

Museoihin, kahviloihin ja kauppakeskusten auloihin, joskus kirjan aiheesta riippuen terveyskeskuksen ja neuvolan tiloihin olen vapautellut. Muutamia kirjoja olen jättänyt yliopiston kirjaston aulaan, varsinkin englanninkielisiä, Suomesta tai kotikaupungistani kertovia pikkukirjoja, mutta edes niistä ei ole tullut journaleja. Toivottavasti kuitenkin ovat menneet hyvään tarpeeseen. Haasteesi myötä täytyypä oikein ryhdistäytyä ja miettiä uusia kiinnostavia vapautuspaikkoja!
Profile Image
Kuten LiskoMiettinen, minäkin tykkäsin kovasti patsasvapautushaasteesta. Niistä tuli kohtalaisen hyvin myös nappauksia, mutta itse vapauttelu oli kivaa ja samalla tuli itsekin tutustuttua ihan näihin lähiseudun patsaskohteisiin!

Yleisesti ottaen olen tykännyt jättää kirjoja eri paikkojen hyllyköihin joissa on matkailuesitteitä. Ei niistä hirveästi nappausilmoja ole tullut, mutta huomioni mukaan ovat kuitenkin lähteneet liikkeelle - oletan tietysti että ne on napattu matkalukemiseksi...
Profile Image

Onnittelut!

Omat tamperelaissuosikkini ovat Hämeenpuistossa sijaitsevat Minna Canthin muistomerkki ja Uutinen-patsas. Niiden ja muutaman muun vastaavanlaisen paikan (esim. patsaat Sorsapuistossa) perusteella olen kehitellyt teoriantapaisen: kirjat lähtevät nopsaan liikkeelle ja nappauksiakin tulee kivasti, kun kirjat ovat lähes silmän tasolla (esim. patsaan jalustan päällä) paikoissa, joissa ihmiset liikkuvat yleensä kiirettä ja saattavat jopa istahtaa penkille tutkimaan löytöään vähän tarkemmin. Vähän joutilaamman pasteerailun paikkoja ovat juuri puistot, esplanadit (Hämeenpuisto) ja totta kai myös hautausmaat (Kalevankankaaltakin olen saanut nappauksia).
BC-synttärilahjaksi toivon sinulle paljon ilahduttavia nappauksia.
Profile Image
Komppaan katikoa: parhaimpia ovat kokemuksieni mukaan paikat, joissa liikkuu turisteja ja joiden lähellä on esim. matkailuesitteitä tai vieraskirja. Näin kirjat saattavat päätyä matkailemaan hieman kauemmaksikin.

Viime aikoina olen vapautellut vähemmän villisti. Olen muutenkin saanut aika vähän nappauksia villeistä vapautuksista. Tykkään erityisesti lukea journaalimerkintöjä, joten vapautan mieluummin miiteissä toisille crossaajille, joiden tiedän lukevan ja journaloivan kirjan :-)
Profile Image
Oma lempparini on linja-autoasema. Vaikka en ole montaa sinne vapauttanut, minusta on jännää ajatella että joku matkustaja löytää itselleen reissukaverin ja kuljettaa samalla kirjan mukanaan jonnekin lähelle tai kauas. Ainakin yksi nappaus on linja-autoasemalta tullut ja se kirja kulkeutuikin täältä Oulusta Joensuuhun asti.
Profile Image

Onnea!

Olen iloinen, että olemme tutustuneet tämän harrastuksen myötä!

Minä suosittelen Helsinki-Vantaan lentoaseman kirjojenvaihtohyllyä siksi, että toivon hyllyn pysyvän toiminnassa ja yleensä sen tarjonta on surkeaa.

Tämä on kyllä tosi huono vinkki niille, jotka odottavat nappausilmoituksia. Niitä sieltä ei juuri koskaan tule.
Profile Image

VS: Onnea!

Tämä on kyllä tosi huono vinkki niille, jotka odottavat nappausilmoituksia. Niitä sieltä ei juuri koskaan tule.

Ilokseni tosin huomasin, että rekisteröimäni ja Hammun vapauttama Norma oli sieltä päätynyt Miamiin. Olen itse huomenna lähdössä reissuun. Voisin yhden kirjan sinne viedä.:)

Profile Image
Onnea tmarju (perässä tullaan, kymppi häämöttää ensi vuoden puolella)!

Minä tykkään vapautella matkoilla, ja erityisesti hotellien kirjahyllyihin. Joskus on tullut nappauksia, joskus taas ei. Kesäisin on ollut kiva jättää puiston penkeille tai muualle, jossa porukka ottaa iisisti. Talvisin kirjastojen kierrätyshyllyt ovat suosikkejani, mutta niistä ei tule kyllä nappausmerkintöjä, vaikka kirjat häviävätkin.
Profile Image
Minä tein jossain oman 10-vuotisjuhlani kieppeillä oikein tilastollisen laskennan siitä, mistä villeistä vapautuksistani olen parhaiten saanut nappausmerkintöjä. Mieleen on jäänyt, että kulttuurikohteissa (teatterit, museot, konserttipaikat yms.) nappausprosentti oli parempi kuin muissa, varsinkin kaupoista ja marketeista napsut jäivät vähiin. Toinen havainto oli se, että ns. tuppukylistä tai luontovapautuksista sai paljon enemmän nappausmerkintöjä kuin kaupungeista - lienee eksoottisempaa löytää kirja puusta roikkumasta luontopolulta kuin pääkirjaston vaihtohyllystä? :)
Tampereella suosikkivapautuspaikkojani ovat Sorsapuiston patsaat , Atlas-tyttö -patsas Marianpuistossa ja Pyynikin näkötornin /munkkikahvilan eteisikkunalauta. Talvella tulee jätettyä kirjoja lähinnä vaihtohyllyihin, niistä tulee merkintöjä tosi vähän.
Profile Image
Vapauttelen nykyään villisti paljon vähemmän kuin aikaisemmin, mutta silloin kun vapauttelen suosikkipaikkojani ovat puistojen penkit, patsaat, lenkkipolun laatikosto, kirjaston vaihtohylly, hotellien kirjahyllyt, bussipysäkit, isompien kauppojen penkit, kahviloiden pöydät ...Kesää ja villejä vapautuksia odotellessa! :)
Profile Image
Oikein mukavaa merkkipäivää sinulle!!
Profile Image
Yksi hyvä paikka on ollut bussipysäkki. Ekat nappaukseni tulivat niiltä.
Suurin osa kirjoista kyllä liikkuu minulta kontrolloidusti eteenpäin.
Olen aika kesy villi vapauttelija, yleensä vapautan kierrätyshyllyihin. Nyt olen saanutkin kaksi nappausta Malminkartanon kirjaston hyllystä.
Teemavapautuksia on hauska välillä miettiä, esim. Peer Güntin jätin Ryhmäteatterin eteen, kun siellä pyöri kyseinen näytelmä. Hauskaa, että siitä tuli nappaus!
Profile Image

Onnea

Pyhäjärvellä Vaskikellon kellotornissa on minun kirjat napattu ja journaalit kirjattu. Kesällä hyvä vapautuspaikka.
Profile Image

Onnea onnea!

Sinulla onkin jo paljon vuosia kertynyt! Tässä tulee täsmävinkki Rovaniemelle: Itse vapautin viime kesänä 2 kirjaa Rovaniemellä. Anonyymi nappasi kirjan, jonka jätin kirjastoon lehtisali Ainon pöydälle. Samaiselta pöydältä löysin itsekin BC-kirjan.
Profile Image
Hyvässä seurassa viihtyy, vai mitä?
Takuuvarmoja nappausvinkkejä ei sinällään ole, mutta itse tykkään jättää kirjoja matkan varrella kävijärikkaisiin paikkoihin. Suosikkejani ovat hotellien aulojen kirjahyllyt ja kahviloiden lehtitelineet. Helsinki-Vantaan ja Turun kenttien vaihtohyllyt ovat myös todella mahtava juttu, sääli vaan ettei matkaan pääse aina niin usein kuin haluaisi. Turun hylly sijaitsee muuten lähtöaulassa, joten sitä voi tulla selailemaan koska vaan...
Profile Image
Hienoa, siullakin siis jo kymppi kasassa :)!

Viime aikoina olen vapautellut villisti vähemmän. Mukavia paikkoja ovat olleet mm. kulttuuri- ja luontonähtävyyskiertelijöiden suosimat kohteet, niissä sisäänkäyntien vierustat tai portit, esitepöydät ja -telineet tai vaikkapa luontopolkujen infotaulut tai vieraskirjalaatikot.

Ulkovapautuksissa olen huomannut virallisesta BC-vapautuspussista olevan paljon apua, pussin näkyvä juokseva kirja -logo ja BC-info kannustavat löytäjää tarttumaan pussiin ja tutkimaan sitä tarkemmin.
Profile Image

Onnittelut!

Nopeastipa kuluvat BC-vuodet(kin)!

Viime aikoina olen tehnyt villejä vapautuksia vähemmän, näin talvella ei viitsi jättää kirjoja ulos samaan tapaan kuin lumettomaan aikaan. Museot ovat suosikkikohteitani ja ainakin osaksi syypää siihen on Museokortti :) Jonkin verran museoista on tullut nappauksiakin :)
Profile Image

Onnea!

Yleensä pieniltä paikkakunnilta, joihin kirjoja ei yleensä vapautella, saa paremmin merkintöjä kuin isoilta. Vaihtohyllyistä ei tipu mitään. Patsailta on tullut kohtalaisesti nappauksia.

Ehkä erikoisin omista vapautuksistani on ollut pulloposti, jonka viskasin jokeen laskevaan valtaojaan (kirja oli sen verran ohut, että mahtui tunkemalla pulloon). Ei ole kuulunut siitäkään mitään. Ehkä kokeilen pullopostia joskus uudelleen merellä.

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.