corner corner Porvoossa tapahtuu

Forum | << Finnish - Suomi | Refresh | Search

corner corner

Sort Options Toggle Stats Options


Profile Image

Porvoossa tapahtuu

Kirjallisuus- ja teatteriklubi lauantaina 29.11.

http://www.taidetehdas.fi/---/259-sananayttamo-ord-scen

Complete Thread

Profile Image
Kirjallisuus- ja teatteriklubi lauantaina 29.11.

http://www.taidetehdas.fi/---/259-sananayttamo-ord-scen/
Profile Image
Pitää koettaa ehtiä poiketa, kun kerran paikkakunnalla olen :)
Profile Image
Olepa hyvä vaan :-) Varsinkin tuo alku kyllä kiinnostaisi mutta voi olla etten ehdi, kun pitää taas illalla olla jo muualla.
Profile Image
Yhdet meidän asiakkaat yrittivät houkutella minua katsomaan Burlesqueta Porvooseen, mutta sanoin, että jos haluan nähdä paksun vähäpukeisten naisen, voin katsoa kylppärin peiliin ihan ilmaiseksi...
Profile Image

Höm...

...asun Porvoossa, enkä tiennyt tästä mitään. No, en muutenkaan seuraa kulttuuririentoja, joten ei ole yllätys ;D Tuona lauantaina on päivä täysi kaikkea muuta, vähemmän kultturellia (lasten luistelu ja talli, geoeventti, äitiltä pitää hakea omppuhilloa...).
Profile Image

Vitriini

Mulle oli myös ylläri, että Taidetehtaalla sijaitsevassa ravintola Vitriinissä on vapaa kirjahylly! Tai niin ainakin luin täällä jostain. En ole päässyt vapauttamaan sinne vielä mitään...
Profile Image

VS: Vitriini

Vitriinin hylly taisi tulla maaliskuussa (Itäväylässä oli oikein jutunpoikanenkin) ja mä sain vietyä sinne ekat pari kirjaani varmaan kuukausi sitten ;-) Mitä muutaman kerran olen sitä vilkaissut niin ei vaikuttanut vaihtuvuus ihan hirmuista olevan mutta siihen voisi tietysti itsekin vähitellen yrittää vaikuttaa... Kirjastojen hyllyissä tuntuu vaihtuvan paremmin, pääkirjaston kierrätyskirjatkin on nyt siirtyneet siitä ärsyttävästä (imho) lattiatason laatikosta samanlaiseen kirjakärryyn missä poistokirjatkin.
Pitäisi muuten Delenna varmaan yrittää miitata joskus näin ihan paikallisestikin, mulla muistaakseni on jossain (hyvässä!) jemmassa sulle jokunen postikortti, kirjoja kun vielä saisi rekattua ja lapsiltakin voisi irrota jotain tarjolle.
Profile Image
... kuultavana Porvoon kirjastossa ja suorana radiossa:
http://www.uusimaa.fi/---/264315-runeberg-voittaja-yleison-kuultavana
Profile Image
pieni of topik mä oon oppinu viittomaan runeberg viime syksyn aikanaj a selllane tieto mitä ei missää muualla oo kerrttu mut muistaakseni kyse oli runebergista et hän oli kuuro mut ei vittonut vaan puhui.
Profile Image
Koska Turun Sarjakuvakauppa piti meteliä tulostaan Porvooseen, mäkin kuulin Å-festista: http://a-fest.fi/ Ja miksi se Sarjakuvakauppa sit huuteli tulostaan: https://www.facebook.com/---/10153079520584108/?...
Profile Image
Kiitos pippis linkistä! Näin mä tuostakin jonkun maininnan jossain mutten kiinnittänyt silloin suuremmin huomiota. Ja jos joku on tuonne tulossa niin ottakoon ihmeessä yhteyttä :-)
Profile Image
Olivat ja menivät Porvoossa (enkä kyllä itsekään ehtinyt käymään) mutta lupailevat jatkoa näille, joten tervetuloa sitten seuraavalla kerralla!

http://www.robertottosson.com/---/1919024
http://www.uusimaa.fi/---/266632-lukijoilta-sataa-ideoita-ja-kirosanoja
Profile Image
Siis Kirjan ja ruusun päivänä: http://www.porvoo.fi/---/milja_kaunisto.pdf

p.s. Sarjakuvafestivaali Å-fest luvassa myös ensi vuonna la 13.2.2016.
Profile Image
EDIT. 7.9. Muutoksia ja lisätietoja ISOIN KIRJAIMIN.

Tiistain paikallislehti kertoo, että kaupungin ainoa antikvariaatti lopettaa :-( (tosiasiassahan se on etsinyt jatkajaa ja ollut lopettamassa ainakin kesästä 2013)

Yrittäjän mukaan "Lukeva lopettaa virallisesti elokuun lopussa... liiketila on tarkoitus tyhjentää syyskuussa, jolloin viimeiset kirjat myydään "kirpputorihinnoilla" "

LOPPUUNMYYNTIKIRPPIS 1.-19.9.2015 TI-PE 10.30-17.00, LA 10.30-15.00 Mannerheimink. 3 (sillan vieressä)

Kansalaisopiston ohjelmalehdessä puolestaan kirjailijavieraita:
"Kulttuuri-illat kirjastossa. Avoimia kulttuuri-iltoja kaikille kulttuurista kiinnostuneille.

PERUTTU: To 23.9. klo 17.30 Outi Alm haastattelee kirjailija Pajtim Statovcia.

KE 30.9. KLO 17.30 Moninkertaisesti palkittu ohjaaja Klaus Härö tulee kertomaan työstään, Härön uusin elokuva Miekkailija sai ensi-iltansa maaliskuussa 2015. (KAKSIKIELINEN)

Ke 11.11. klo 17.30 Jeanette Björkqvist haastattelee kirjailija Mathias Rosenlundia, jolta ilmestyy syksyllä uusi kirja Kuohukuja 5. (RUOTSINKIELINEN)

Yhteistyössä Porvoon kaupunginkirjaston kanssa."
Profile Image
Pohjoismaisella kirjastoviikolla kaksi kirjailijavierailua:

Kirjailija Maijaliisa Dieckmann pitää tuoreiden muistelmiensa Kirja ja lettupannu - lastenkirjailija muistelee julkaisutilaisuuden pääkirjastossa tiistaina 10.11. klo 17.30.

Kirjailija Mathias Rosenlund vierailee pääkirjaston Kirjakujalla keskiviikkona 11.11. klo 17.30. Häntä haastattelee toimittaja ja tutkiva journalisti Jeanette Björkqvist. Tapahtuma on ruotsinkielinen ja siihen on vapaa pääsy.
Profile Image
Viime vuonna ekan kerran järjestetyt sarjisfestarit myös tänä vuonna. Nettisivut avattiin joulun alla, tervetuloa Porvooseen!
http://2016.a-fest.fi
Profile Image
pe 5.2. klo 15-16 Runeberg-kirjallisuuspalkinto 2016 voittajan vierailu pääkirjastossa, haastattelijana kirjailija Tero Liukkonen. Lisäksi Varjo-Runeberg -äänestyksen tulokset.

ke 10.2. klo 17.30 Kulttuuri-ilta pääkirjastossa: Kirjailija, Finlandia-palkintoehdokas 2015 Selja Ahava, haastattelijana runoilija Hannimari Heino.

la 13.2. Å-fest 2016 sarjakuvafestivaali. http://2016.a-fest.fi/---/etusivu/

ke 16.3. klo 17.30 Kulttuuri-ilta pääkirjastossa: Kirjailija Katja Kettu, haastattelijana
toimittaja Seppo Puttonen.
Profile Image
Nyt alkoi kutkuttamaan, eli Porvooseen halajaa mieleni. Vanhana porvoolaisena tuo olisi jo oikeastaan velvollisuus tulla sinne. Yritän järkätä asiaa ja toivoa, että ei tule mitään esteitä.
Profile Image

Tulevia

Nostin äsken bookcrossarit teatteriin Porvooseen -ketjua, mukaan 5.11. mahtuu loistavasti edelleen!

Muutama muu päivämäärä:
- sarjakuvafestivaali Å-fest 2017 la 11.2.17 Kulttuuritalo Grandissa, teemana "Rajat"
- ja "kaikki" geokätköilevät bookcrossarit saapunevat tietenkin Porvooseen ensi kesänä 15.-16.7.17

Satunnaisesti kaupungissa vieraileville tiedoksi, että moni Porvoon kirjanvaihtohyllyistä on jossain vaiheessa hieman muuttanut sijaintiaan, valitettavasti hieman hankalammin löydettäviin/havaittaviin paikkoihin:
- pääkirjaston aulan kirjanvaihtopiste sai kunnon hyllyn sanomalehtilukusalista, kahvilatiskin päästä, keinutuolin vierestä
- Taidetehtaan Ravintola Vitriinin hylly siirtyi ravintolan peräseinältä muutaman metrin sivummalle. Pääaulan suunnasta tullessa kulje tiskin ohi ravintolan perälle, käänny oikealle vessojen suuntaan. Hylly on heti kulman takana oikealla. Portaikkotilan kautta pääsee hyllyltä suoraan myös Kauppakujalle johtavalle ulko-ovelle.
- Gammelbackan uusittu kirjasto avautui muutama viikko sitten, mukavan pirteänä ja avarana :-) Itsepalvelukirjaston käyttöönottoa valmistellaan ja myös akustiikkaan saataneen vielä parannusta. Entistä tilavampi vaihtohylly siirtyi keskeltä (lehtienluku)aulaa ulko-ovelta katsoen takavasemmalle, nuorisotiloihin johtavalle käytävälle.
Profile Image
su 5.2. Runebergin kirjallisuuspalkinto

Runeberg-voittajaa on viime vuosina haastateltu pääkirjastossa muutama tunti palkinnonjaon jälkeen ja samassa yhteydessä on jaettu Varjo-Runeberg. Tänä vuonna Runebergin päivä osuu sunnuntaille (=kirjasto suljettu) ja muutenkin juhlitaan Suomi 100 -hengessä. Voittajan haastattelu ja Varjo-Runebergin jako tapahtuu tänä vuonna klo 15 Kulttuuritalo Grandissa alkavassa avoimessa juhlassa. http://www.porvoo.fi/j-l-runebergin-paiva-1

la 11.2. BC-miitti

BC-miitti teemalla Kissa, kirja, kirppari klo 12 alk. Porvoonseudun eläinsuojeluyhdistyksen kissatalolla Tolkkisissa
Tarkemmat tiedot http://www.bookcrossing.com/---/537585

la 11.2. Sarjakuvafestivaali Å-fest

Kolmatta kertaa järjestettävä sarjisfestivaali, pääpaikkana Kulttuuritalo Grand. Teemana tänä vuonna on "Rajat". Tapahtuman kotisivut http://2017.a-fest.fi

Muita huhuja:
Kuuleman mukaan syksyllä 2015 sulkeutuneen Antikvariaatti Lukevan entisellä omistajalla on ollut jo jonkin aikaa uusi puoti Tulliportinkadulla... paikka on tarkoitus käydä jonain päivänä katsastamassa tai jos löydän muuta tietoa esim. aukioloajoista niin lisään tänne. Muoks: Oli ja meni, sulkeutui helmikuun lopussa.
Profile Image
pääkirjastossa klo 17.30, haastattelijana Hannimari Heino.
http://www.porvoo.fi/kirjailijavierailu-nura-farah
Profile Image
Dekkari-ilta Porvoon pääkirjastossa ke 4.10. klo 17.30. Kirjailijat Jaana Lehtiö, Tom Paxal ja Christian Rönnbacka keskustelevat jännityskirjallisuudesta ja siitä, miten Porvoo näkyy heidän teoksissaan. Haastattelijana toimittaja Peik Henrichson. Tapahtuma on kaksikielinen ja siihen on vapaa pääsy. Järjestetään yhteistyössä Porvoon kansalaisopiston kanssa.
Profile Image
Ke 15.11. klo 17.30 Lue naiselle ammatti, kirjailijavieraana Jaana Lehtiö
https://www.facebook.com/---/177808552793027/

To 16.11. klo 17.30 Ulla-Lena Lundberg på svenska
https://www.porvoo.fi/kirjailijavierailu-ulla-lena-lundberg

La 10.2.2018 Å-fest 2018 sarjakuvafestivaali
http://www.a-fest.fi
Profile Image
Neljättä kertaa järjestettävien sarjakuvafestareiden pääpaikkana on tänä vuonna Porvoon Taidetehdas. Päivittyvää infoa vieraista, näyttelyistä ja muusta ohjelmasta http://2018.a-fest.fi/

Jos helmikuinen Porvoo kiinnostaa, nakkaa ihmeessä yksityisviestillä!
Profile Image
Tänne olisi tarkoitus yrittää tulla, mutta päivän aikatauluista ei vielä ole tietoa.
Profile Image
Maija Jelkänen esitelmöi ehdokkaista ke 24.1. klo 17.30 ja voittajaa haastatellaan ma 5.2. klo 16.30 pääkirjastossa. https://www.porvoo.fi/runeberg-palkintoehdokkaat-kirjastossa-tutustu-ja-aanesta

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.