corner corner Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά!

Forum | << Greek - Ελληνικό | Refresh | Search

corner corner

Sort Options Toggle Stats Options


Profile Image

Παζάρι βιβλίου στην πλατεία Κοτζιά!

http://www.athina984.gr/---/vivlio-ine-dynami-sou-22o-pazari-vivliou-stin-platia-kotzia

Ίσως ενδιαφέρει τους Αθηναίους...! 📚 📚 📚
...ή και επισκέπτες... 📚 📚 📚

Complete Thread

Profile Image
http://www.athina984.gr/---/vivlio-ine-dynami-sou-22o-pazari-vivliou-stin-platia-kotzia/

Ίσως ενδιαφέρει τους Αθηναίους...! 📚 📚 📚
...ή και επισκέπτες... 📚 📚 📚
Profile Image
Ρωτάω γιατί πέρισυ έτυχε να είμαι Αθήνα και πήγα και δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα. Σίγουρα έβρισκες και κάποιους ενδιαφέροντες τίτλους, παλιές εκδόσεις κλασσικών βιβλίων που είναι πάντα διαχρονικά έστω κι αν η βιβλιοδεσία δεν ήταν τέλεια, κάποια όμορφα εικονογραφημένα παλιά παιδικά βιβλία κτλ, αλλά ήταν εμφανές ότι οι εκδοτικοί απλά θέλαν να ξεσκαρτάρουν τις αποθήκες τους.

Το 90% των βιβλίων ήταν κάτι ξεπερασμένες πλέον παλιές εγκυκλοπαίδειες, βιβλία με τυπογραφικά και ορθογραφικά λάθη, βιβλία μεταφυσικής ή εκλαϊκευμένης ιατρικής και βοτανολογίας γραμμένα δεκαετίες πριν και γενικά πολύ παρωχημένες επιλογές.

Λογικό φυσικά, δεν θα προσφέραν οι εκδότες τα καινούρια τους βιβλία στο παζάρι, απλά θα περίμενε κανείς μια μέση κατάσταση, έστω κάποια μυθιστορήματα δεκαετίας, ή κάποιες ποιοτικές παλιές εκδόσεις κλασσικών βιβλίων ή κάτι τέτοιο.
Profile Image
'Eχω σταματήσει να πάω εδώ και χρόνια, ακριβώς για τους λόγους που αναφέρεις. Νομίζω ότι αξίζει μόνο για τα κλασσικά ή τα μη λογοτεχνικά βιβλία (βιβλία μαγειρικής, περί υγείας, κτλ...).
Profile Image
Λόγω οικονομικής δυσχέρειας, έχω σταματήσει να πηγαίνω σε παζάρια :-(
Πάντως, συμφωνώ με όλες σας: οι οίκοι θέλουν να ξεσκαρτάρουν τις αποθήκες τους και βγάζουν τα ίδια βιβλία κάθε χρόνο/έκθεση, μην τυχόν και καταφέρουν να πουλήσουν καναδυό κομμάτια...
Profile Image
Δεν έχω προλάβει να πάω φέτος, αλλά η εικόνα που περιγράφετε είναι αυτό που βρήκα τις προηγούμενες χρονιές. Αξίζει μόνο για 1-2 βιβλία. Ακόμα και οι κλασσικοί τίτλοι πολύ πιθανό να έχουν πρόβλημα στις μεταφράσεις τους. Την είχα πατήσει με τους ρώσους κλασσικούς, που είχα αγοράσει σε παλιές εκδόσεις και τόσο χρόνια νόμιζα ότι δεν μου αρέσουν, αλλά τελικά έφταιγαν οι μεταφράσεις.
Το μόνο που μπορεί να κάνει διαφορά είναι ότι τα βιβλία πρέπει να είναι από μια χρονιά και πίσω (νομίζω 10 χρόνια παλιά) οπότε φέτος θα έχουν για πρώτη φορά τα βιβλία που εκδόθηκαν το 2008, ίσως λοιπόν εκεί να βρεθούν 1-2 ενδιαφέροντα βιβλία που δεν υπήρχαν πέρσι.
Profile Image
λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού (από χτες άρχισα αντιβίωση) δεν έχω κουνηθεί από το σπίτι εδώ και 4 μέρες... :-(
Profile Image
Κουράγιο.Εύχομαι ταχεία ανάρρωση.
Profile Image
Ίσως να είχαν ήδη πωληθεί, αλλά πέρισυ εγώ δεν βρήκα ίχνος βιβλίου ας πούμε του 2006 ή 2007. Κάτι παιδικά αρχές των ΄90 νομίζω ότι ήταν τα πιο πρόσφατα που είδα. Ίσως και κάποιες εκδόσεις πιο πρόσφατες, αλλά λογοτεχνών του Μεσοπολέμου κτλ. Γενικά δεν έχω πρόβλημα με το πόσο παλιά είναι η έκδοση των βιβλίων, με την ποιότητα και με την έλλειψη επιλογών έχω πρόβλημα...

Φέτος έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει περίπτωση να πάω Αθήνα, οπότε μάλλον φιλολογική η συζήτηση βέβαια, αλλά πριν καμιά δεκαριά μέρες που ήμουν Πειραιά για λίγες μέρες, είδα βιβλιοπωλεία να έχουν προσφορά βιβλία από 5 ευρώ. Γιατί να πάει κάποιος στο κέντρο αν έχει στην γειτονιά του βιβλιοπωλεία που προσφέρουν ίδιες ή και περισσότερες επιλογές σε ίδιες ή και καλύτερες τιμές;

Εμείς βέβαια από επαρχία λαχταράμε τέτοιες ευκαιρίες διότι εδώ τα βιβλιοπωλεία είναι ελάχιστα και ποτέ δεν κάνουν τέτοιες προσφορές, αλλά ένας κάτοικος Αττικής ας πούμε γιατί να πάει στο παζάρι;
Profile Image
Θα σου πω πως το βλέπω εγώ..Τα βιβλιοπωλεία της περιοχής μπορεί να έχουν καλές προσφορές σε βιβλία (ειδικά κάτι μικρά παλαιοβιβλιοπωλεία) παρόλα αυτά δεν έχουν μεγάλη ποικιλία.. Αν ψάχνεις κάτι συγκεκριμένο που δεν είναι best seller/πολύ γνωστό είναι συχνά αρκετά δύσκολο να το βρεις.. Παρότι αγαπώ ιδιαιτέρως τα μικρά βιβλιοπωλεία σπάνια έχω βρει εκεί αυτό που έψαχνα.. Από εκεί και πέρα όταν πηγαίνω σε παζάρια βιβλίων (με εξαίρεση αυτό που μιλάμε καθώς ήταν ό,τι χειρότερο) συνήθως βρίσκω βιβλία που μου αρέσουν..
Βέβαια, όταν θέλω απλά να ρίξω μια ματιά και όχι να ψάξω για κάτι εννοείται ότι θα πάω στα αγαπημένα της "γειτονιάς"
Profile Image
..Βέβαια πάντα μπορεί να είσαι τυχερός και να βρεις κάτι που να σου αρέσει.. Η αλήθεια είναι ότι εγώ που πήγα μόνο ένα βιβλίο βρήκα που με τράβηξε... Αξίζει για μένα μόνο αν βρεθείς στο κέντρο για δουλειές..! Και το χειρότερο: φέτος είδα απλώς τα περσινά βιβλία..Είδα ελάχιστα καινούρια..Απογοητεύτηκα αρκετά..
Profile Image
Γειά χαρά σε όλους!
Όσα γράψατε πιο πάνω ισχύουν ωστόσο δεν παύω να επισκέπτομαι το εν λόγω παζάρι κάθε χρόνο,μιας και περνώ από εκεί κοντά πολύ συχνά.
Τις δύο τελευταίες φορές δεν πήρα παρά μόνο ένα βιβλίο,μια ανατύπωση όπως πίστευα της σπουδαίας μυθολογίας του Decharme,που ήταν τυλιγμένη σε σελοφάν για να την κάνω δώρο στον αδερφό μου,με εννιά ευρώ.
Δυστυχώς εκείνος όταν την άνοιξε διαπίστωσε ότι είχαν αλλάξει τη γλώσσα της πρωτότυπης μετάφρασης (μια συγκροτημένη και ακριβή καθαρεύουσα που απέδιδε άψογα το γαλλικό κείμενο) με μια μονοτονική δημοτικοφανή παραφωνία.
Όχι καλή τιμή για παζάρι αν αναλογισθεί κανείς ότι σε βιβλιοπωλεία πωλείται όπως διαπίστωσα ακόμη και 10 ευρώ.
Γενικώς έχω την αίσθηση ότι πουλάνε ακριβά αυτά που διαθέτουν στην πλατεία Κοτζιά και πως πιθανότατα να τα βρίσκει κανείς φθηνότερα σε στοκατζίδικα και παλιοβιβλιοπωλεία.
Σας χαιρετώ

Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.