<< back to articles

corner corner De vrouw op de kaft

De verleiding van een losgelaten boek

by Neuskleuter
November 17, 2008

Het boek ligt eenzaam in de vierzitter naast me. Een scherpe bocht naar links. Het boek schuift mee in de stoel, richting het gangpad, maar het blijft liggen. De bus mindert vaart. Er stappen nieuwe mensen in. Ze kijken, maar zien niets meer dan de vrije plek die ze willen bezetten voor de komende 18 minuten. Een blonde jongen neemt schuin tegenover het boek plaats.

De vrouw op de kaft kijkt hem aan. Ze verleidt hem, vingers tegen de mond. Ze blijft staren, knippert niet met haar grote ogen. Kijk naar me.

Hij is te druk met zijn telefoon om haar te zien. Diep in gedachten laat hij zijn duim behendig over zijn mobiel gaan. Kijk dan naar haar, denk ik. Ik weet hoe ze is. Ze heeft je heel veel te vertellen. Ze wil je meenemen, op reis, verder dan deze bus ooit zal gaan. Ze wil dat je haar pakt, haar neemt, haar niet meer los laat en nooit meer vergeet.

De vrouw blijft hem aankijken. Als de bus plots remt, schuift ze dichter naar hem toe. Hij kijkt haar aan, vluchtig, maar duikt zijn telefoon met sms-berichten weer in.

Als de bus bij het station aankomt, stap ik uit. Ik kijk nog eenmaal naar de vrouw van de kaft, die nu weer eenzaam verder reist. De bus is leeg en ik laat haar achter. Wachtend op de eerste reiziger die haar vindt, nieuwsgierig is en haar in zich opneemt. Ze zal haar verhaal nog wel vertellen, aan wie lef genoeg heeft om haar aan te raken, op te tillen en een tijdje mee te nemen in zijn leven.

Voor die reiziger is dit verhaal. Neem haar mee, open je hart, lees het boek en geef het weer door. Laat het avontuur voor deze vrouw verder gaan met Bookcrossing.com.

---
Het boek staat hier geregistreerd: http://www.bookcrossing.com/journal/5810280


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.