<< back to articles

corner corner Waarom ik bookcross

22 december 2003

by Moslog
February 3, 2004

Uit het bookcrossing dagboek:

Ongeveer een half jaar geleden ben ik in aanraking gekomen met bookcrossing via de women on the web-weblog. Veel web-grrls zijn toen razend enthousiast geworden, vooral ook door de Nederlandse support-site van Nrrd-grrl. Wie heet er nou Nrrd-grrl denk ik dan...Mijn eerste indruk is dus matig.

Toch blijf ik deze pagina steeds weer opnieuw tegenkomen en elke keer probeer ik te begrijpen hoe het werkt en wat er nou zo leuk aan is. Boeken loslaten? In het wild? Dat doet toch pijn? Stel dat ze niet goed terechtkomen? En waarom zou ik zomaar iets weggeven?

Maar het huis wordt in mei te klein na een grote schenking boeken. Bovendien, wat heeft het voor zin om ze allemaal zelf te houden als ik ze gelezen heb? Dus gaat de ene helft naar een vriendin die er verder niets mee doet. De andere helft wordt door mij netjes gelezen waarna ik elke keer aantekeningen maak op mijn lezenweblog en zo wordt de stapel gelezen boeken steeds groter en groeit tevens het gevoel dat ik ze graag wil delen met enthousiaste lezers. 1 keer bied ik ze aan op mijn weblog gratis voor mijn lezers en er volgt geen reactie. Dus kom ik toch weer bij de site van Nrrd-grrl terecht waarna ik mijn eerste drie boeken loslaat, wat echter niet het gewenste resultaat oplevert.

Dan ontdek ik dat het Nederlandse forum de plaats is om boeken te ruilen en door te sturen en langzaam begint de zon voor mij te schijnen in boek crossing world. Zo komt het dus dat ik in twee maanden tijd al 13 boeken heb gevonden (toegestuurd gekregen) en er al 17 van mijn geregistreerde boeken zijn gevangen. Wat op jaarbasis de gewenste doorstroming oplevert.

Het is natuurlijk wel een beetje vals spelen op deze manier maar voor mij als beginnend x-er is het natuurlijk heel erg belangrijk om te weten dat de boeken goed terechtkomen. Met de complimenten aan Nrrd-grrl dus, omdat zij uiteindelijk ook mij zo gek heeft gekregen...


Are you sure you want to delete this item? It cannot be undone.